The Killer Inside Me (2010)

FILMRECENSION
Originaltitel: The Killer Inside Me
Regissör: Michael Winterbottom
Skådespelare: Casey Affleck, Jessica Alba, Kate Hudson, Simon Baker, Bill Pullman, Liam Aiken, Elias Koteas, Ned Beatty
Produktionsland: USA
Genre: Drama, Kriminalare, Thriller, Western
Längd: 109 minuter
År: 2010


Lou Ford (Casey Affleck) arbetar som sheriff i en småstad inom Texas gränser. På ytan är han en gentleman och ett stort föredöme för stadens invånare, men under ytan bevarar han en stor och mörk hemlighet - Lou är i själva verket en kvinnomisshandlande, sadistisk seriemördare.

Det har pratats en hel del om att den här filmen skulle vara mycket brutal, men det vet jag inte riktigt om jag är bered att hålla med om. Även om huvudkaraktären Lou är våldsam, något som visar sig i ett par scener, så finns det en mängd andra filmer som innehåller betydligt mer brutalitet och våld som också har kommit ut under de senaste åren.

Casey Affleck i huvudrollen gör en mycket bra prestation och är trovärdig filmen igenom. Hans handlande och tankar är logiska och pekar på samma mönster som hos en kvinnomisshandlare, skyller på kvinnorna som tvingar dem till att utföra brottet. Jessica Alba och Kate Hudson gör även två gedigna insatser.

Efter all hyp om Stieg Larsson, hans böcker och filmatiseringar, borta på andra sidan Atlanten så lånar man en hel del, vrider och vänder på det och får som resultat denna film om "Män som hatar kvinnor".

Hade förväntat mig lite mer av denna film, den är intressant på sina ställen men lyckas inte fånga mig totalt. Filmen visar en glimt ur en förvirrad mans psyke och man lyckas bra utan att för den skull bli överdriven.

BETYG: 2+

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0