Land of the Lost (2009)

FILMRECENSION
Originaltitel: Land of the Lost
Regissör: Brad Silberling
Skådespelare: Will Ferrell, Anna Friel, Michael Papajohn, Jorma Taccone, Danny McBride, Pollyanna McIntosh, Eve Mauro
Produktionsland: USA
Genre: Komedi, Äventyr, Science Fiction
Längd: 94 minuter
År: 2009


Doktor Rick Marshall (Will Ferrell) är paleontolog som av olika omständigheter hamnar i en annan dimension tillsammans med sin brittiska kollega Holly Cantrell (Anna Friel) och bonden Will Stanton (Danny McBridge), när de under ett experiment testar en takyonförstärkare. I denna alternativa världen, full med dinosaurier och andra skrämmande ting, försöker gruppen återvända hem och deras enda räddning är att hitta igen takyonförstärkaren som försvann då trion ramlade in.

"Land of the Lost" är en komedi inom genren science-fiction, som dessutom beblandar sig med äventyr och fantasy. Manuset bygger på ett barnprogram som rullade i den amerikanska TV-rutan under 1970-talet med samma namn som filmen. Om filmen vänder sig till barn, ungdomar eller vuxna är dock svårt att sätta fingret på.

Handlingen beskriver en film som man inte ska ha alltför stora förhoppningar på och det är bäst så. Personligen förstår jag inte hur man kan tillåta vissa manus att gå vidare till inspeningsstadiet, och det här är en av dem.

Ingen av skådespelarna gör ett speciellt bra agerande och man lyckas inte heller bjuda publiken till att skratta under hela filmens gång. Det här är en otroligt tråkig film som jag helst av allt skulle vilja ge minuspoäng till. Har ni tänkt spendera pengar på att se en film, välj då en annan.

BETYG: 1


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0