Original (2009)

FILMRECENSION
Originaltitel: Original
Regissör: Alexander Brøndsted, Antonio Tublén
Skådespelare: Sverrir Gudnason, Tuva Novotny, David Dencik, Dejan Cukic, Thomas Bo Larsen, Jesper Christensen, Ghita Nørby
Produktionsland: Sverige, Norge, Danmark
Genre: Komedi
Längd: 92 minuter
År: 2009


Henry (Sverrir Gudnason) har under hela sin livstid trot att han varit ett original, men det börjar nu gå upp för honom att så är inte fallet och att han egentligen är en blek kopia. Efter att ha fått sparken från bankjobbet som han älskar beslutar han sig för att följa med sin nyfunna vän Jon (David Dencik) till Spanien och öppna upp en restaurang. Det enda han nu måste göra är att kidnappa sin mamma, som sitter på mentalsjukhus, och ta med henne till hans nya liv. Mitt i allt dyker den stora kärleken upp i en säng på Ikea och Henry faller direkt.

Den här filmen är en samproduktion mellan länderna Sverige, Norge och Danmark där Alexander Brøndsted och Antonio Tublén tillsammans står som ansvariga för filmen.

Filmen började helt okej med en hel del roliga inslag under de första tjugo minuterna, men sedan går den ned sig väldigt mycket och blir långa stunder väldigt ointressant. Den har ett upplägg att vara annorlunda på flera sätt med både handlingen och karaktärerna och påminner även mycket om de amerikanska indiefilmerna, men är långt ifrån lika bra som de bästa. Man har även kopierat en hel del från andra filmer och lever inte alls upp till dess namn.

Skådespelet i filmen är hyfsat, varken bra eller dåligt. David Dencik bjuder på många sköna monologer och underhållande scener, men han är ingen direkt bra skådespelare. Den som tar för sig mest i filmen är Tuva Novotny, men har sett henne göra bättre prestationer än det här.

Som jag tidigare nämnt börjar den här filmen bra, men blir därefter väldigt tråkig för att mot slutet åter jobba sig upp en aning, men är då redan försent. Hade inga större förhoppningar på den här, och blev inte heller överraskad. Ingen film jag rekommenderar.

BETYG: 2

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0